2015. július 30., csütörtök

Balaton ~Fonyód~

Drága olvasóim, ha követitek a blogot a FB oldalon akkor láthattátok,hogy Balatonon voltam 4 napot. A legjobb barátnőmmel, a párjával és az én barátommal. Nagyon jó hétvégénk volt, de sajnos onnan nem tudtam nektek bejegyzést írni, így Instagram-on voltam csak aktívabb amikor úgy volt időm, vagy képem. Balatonon belül szokásunkhoz híven Fonyódon voltunk természetesen. Az út Pestről eléggé hosszúnak tűnt, hiába mentünk kocsival. Most egy kisebb élménybeszámolót hoztam nektek, nem sok képpel, de a lényegesebbeket meg tudjátok nézni. (Néhány Instagram-on is fennt van).

1. nap (este inkább)  ... Csütörtök este 11 körül érkeztünk meg, és foglaltuk el az óriási házat! Kipakoltunk aránylag, de már farkaséhesek voltunk, így ettünk. Később a társaság nagyobb része (rajtam kívül) vízipipázott, aztán közbe zenét hallgattunk, beszélgettünk, iszogattunk.
A teraszunk így nézett ki, hangulatos volt szerintem. Talán itt voltunk a legtöbbet a háznál a 4 nap alatt. Bár nem mondom, esténként ezt nagyon meg is szenvedtük!! (Szúnyogok..)
2.nap ... Péntek reggel mindenki nagyon fáradt volt, és szinte mindegyik nap valami miatt korán kellett kelnünk, pedig hajnalo 2-3 körül sikerült elaludnunk. Így reggel elmentünk bevásárolni. Három strand rész vett minket körbe. Egyik a Béla telepi, ami 3 perc sétára volt a háztól. A másik már jó 10 percre, a harmadik meg Fonyód központjában volt. De mi így hivatalosabb első napon inkább a legközelebbit választottunk ki délutánra. A fiúk főztek mindenkire. Én aznap inkább nem fürödtem mert hidegnek tartottam a vizet, így inkább a parton maradtam olvasni, beszélgetni és természetesen aludni. Mert az ember miért ne aludjon el a parton, amikor tűz a nap és jól leéghet?!
A naplementét mindenképpen meg szerettük volna nézni, így az egyik kilátóhoz fel is sétáltunk! És nagyon szép volt, csodás képek készültek.3.nap ... Az A SZOMBAT, amikor szinte egész nap járkáltunk, mentünk és mentünk. Ez volt az a nap amikor a legtöbb programot egybe tettük. Reggel mentünk a nagyon nagy piacra. Ahol a gyümölcstől, az ósdi kacaton át, a porcelán tányérokon keresztül a bóvlikig minden megtalálható volt, szerintem olyan normálisabb dolgot nem is tudtam volna mondani ami ne lett volna ott! Jó pár órát nézelődtünk, ráadásul irtó meleg is volt aznap, hiába értünk ki 11 előtt. Később megebédeltünk a házban, majd elmentünk a központi partra vízibiciklizni 1 óráig. Nagyon imádtam, komolyan mondom! Mindig kicsit ódzkodtam tőle, de jó volt. Csak sajnos jött a vihar jelzés, egyre nagyobb széllel találtuk szemben magunk, és a hullámok se nagyon kíméltek meg minket. Pont letelt az egy óra amikor az eső a fejünk felett elkezdett szemerkélni, így időben mentünk ki és nem kellett minket kiterelni sem. Szintén bevásároltunk a fürdőzés után, mert vasárnap nem volt nyitva semmi sem. Aztán hazaérve egy keveset pihentünk, a fiúk elaludtak mi meg addig 'csajos órákat" tartottunk együtt. Majd kimentünk egy esti fürdőzésre, ami nagyon viccessé sikerült! Iszogattunk, beszélgettünk. 4. nap (azaz az utolsó)  ...Ezen a napon is szintén korán keltünk, mert elkezdődött a takarítás. Megreggeliztünk majd olyan fél 11-től nagyjából 1-ig takarítottunk a ház minden egyes használatban lévő szintjén keresztül a szobákig. Aztán átadtuk a következőknek. Majd nehezen, de sikeresen bepakoltunk a kocsiba és elindultunk a kocsival a tőlünk 5-6 percre lévő strandra. Majd kicsit 4 óra után indultunk csak el hazafelé. Összességében szerintem mind a négyen maradtunk volna még több napot is akár. Mert sajnos ahányszor én Fonyóson voltam..hát had ne mondjam,hogy MINDIG rossz idő volt. És most is úgy készültünk,hogy az lesz,hogy ha én megyek. És csodák csodájára nem! Tényleg nagyon jó volt, sok programot találunk ki és szerencsére a part mellett és a vízben is elengedő időt töltöttünk el.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése