2014. szeptember 18., csütörtök

Őszi alapdarabok idén is

Ősz? Igen, színes falevelek, borús, de mégis kellően pont jó időjárási viszonyok, nedves fa, az elmúlás szomorkás illata, hulló levelek, színes talaj, fák lassú sorvadása, virágok eltűnése.. Számomra az ősz (és a tavasz) egy nagyon kedves évszak. Mindkettő gyönyörű és ebben a két évszakban mégjobban előtérbe kerülnek a kiegészítők, ami csodás hír sokunk számára. De én most leginkább a 2014-es őszi divatról szeretnék nektek írni, leginkább bemutatni olyan darabokat, amelyek idén ősszel alapdarabként szolgálnak mindenki gardróbjában. Biztosan,hogy sokatoknak meg lesz ebből pár darab, amit nagyon szerethettek is, DE nem ezekben a csodás, kicsit kiemelkedő, feltűnőbb, pasztellszínekben, közismertebb nevén baba színekben. A fazonok amik már nyáron is bejöttek a mindennapjainkba: oversize, a must-have darabok, minőségi alapok, midi, platform, irha és sorolhatnám. De nézzünk is bele,hogy idén melyik a megfelelő és tökéletesen kombinálható alapdarabok egy őszi hétköznapra. Vannak tavalyról hozott darabok is, és nyári nagy slágerek amelyeket a nagyobbnál nagyobb divatguruk most belecsempésztek must-haveként az őszbe is. De majd mindjárt meglátjátok,hogy mire is gondolok...
  • A kötött pulóverek kulcs fontosságú darabokká váltak, de mint látjátok a kis nyilacskánál is, a garbós kötöttek szinte felváltották az egészet. A kötött darabok bőrrel, szőrmével vagy esetleg több pasztelszínnel kombinálhatóak nagyon előnyösen. A Chanel egy full tetőtöl-talpig kötött outfitet vitt kifutóra idén, ami mindenkit elvarázsolt és insprációval töltött el, érdemes kipróbálnotok. (x) Bármennyire is idegennek tűnik, annyira kreatívnak és kényelmes viseletnek mondható.
  • A midiszoknyákat sem utasították vissza a divattervezők a kifutókon idén. Ami sokaknak óriási öröm hír lehet. A bőr midi az egyik leghagyományosabb darab lett, amit egy hosszúszárú gumicsizmával, bokacsizmával nagyon jól lehet kombinálni. A színek terén nem igazán vannak extravagánsabb darabok, hanem inkább a mintázattal próbálták meg kicsit feltűnőbbé tenni, vagy apró kiegészítőket aggadtak rá. Van aki maradt a szolid eleganciánál a fekete-fehér kombónál, van aki pedig inkább az őszies színekre hangolódott rá, vegyítve a tél színeivel. És van aki pedig csak kisebb dolgokban változtatott a fazonján.
  • Kabát téren a parka és a hozzá megszokott khaki szín idén sem hanyagolható el. Kényelmes és praktikus viselet, ráadásul már több fazonban (és színvilágban) is kaphatóak. A stílusok között pedig már mindenhova befészkelték magukat. Alatta láthattok egy pasztell rózsaszín színű klasszikusnak mondható bőrdzsekit. Idén ez nagyon must-have lesz, de nem csak ősszel, hanem télen is. Az utolsó kabát tétel pedig a tipikusan megszokott oversize lett, egy idén és előreláthatólag jövőre is taroló babakék színnel párosítva.
  • Nagyon nagy örömömet leltem abban,amikor Louis Vuitton az alapnak mondható, örök darabokat (értem ezt felsőkben) vette elő és párosította mindenki szekrényében megtalálható ruhákkal a kifutón őket. Így idén a fehér blúzt, a crop topot, az egyszerű felsőket, a különleges blúzokat, a topokat sem kell elpakolnunk a szekrény legmélyére és venni melegebb darabokat. Nézzétek csak:
  • A nadrágokról nem kívánok sokat írni, hiszen az örök darabok maradtak meg. Természetesen bejöttek újabb nadrág divatok is, fazon ügyileg,de azokra most nem igazán szeretnék kitérni. Így a fekete, a denim csőszárú nadrág jó választás. A boyfirend jeans, a bőr és a mintásabb darabok is katona sorba társultak a gardróbokban ősszel is.
  • Elérkeztünk a lábbelikhez. Én sosem voltam az a nagy cipő gyűjtő lány egész életemben,de most valamiért tavaly előtt kezdődően folyamatosan betáraztam a bokacsizmákból, így már egy kisebb "gyűjteményem" is van belőlük. És pár szóban kitérnék egy sokak álltal különösnek tartott divatra, a: gumicsizmára. Én személy szerintem nagyon szeretem. Ősszel nagy praktikus és szerencsére divatossá vált darab lett. Szinte mindennel kombinálható, így ezzel nem igazán lehet mellé fogni. A platform lábbelik ősszel is divatban maradnak, így nagyon a háttérbe szorítják az elegánsabb, nőies viseleteket.
  • A kiegészítőkben a nagyobb fülbevalók elegendőek, ha csak azt vesztiek fel. Hiszen pont elengedő viselet, odavonzza a szemet és ha mást is felvesztek mellé lehet,hogy nagyon túlzó hatást értek el vele. A nagyobb sálak, a bő és hosszú fazonúak a divatosak idén. Szlogen: minél hosszabb, annál divatosabb. Érdemes, és egyben sokaknak bizarr is a különféle mintás, díszes, feltűnő, esetleg csipkés zoknikba fektetni, de jó is sok lábbelihez. A táska és kalap fronton pedig semmi sem változott. Maximum annyi,hogy eltűntek a szalmakalapok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése